21.2.2014

Tilkkupeitto vauvalle


Tilkkuilin lapselleni peiton ennen hänen syntymäänsä. Tämän päällä onkin tainnut olla hyvä kelliä ja tähän kääriytyneenä ottaa torkkuja.


Peitto on valmiina noin 80 x 80 cm kokoinen. Ruudut ovat valmiina noin 6,5 x 6,5 cm kokoisia, eli leikkasin 8 x 8 cm kokoisia paloja. Reunan lehmäkansas on ommeltuna noin 11 cm leveä, eli leikkasin 12,5 cm levän suikaleen. Reunakaitaleena on kaksinkerroin silitetty, 6 cm levyinen suikale. Välissä on levyvanua.
Tikkasin peiton ompelukoneella, 4,5 tikillä. Tikkaamisessa käytin apuna suihkutettavaa väliaikaista tekstiililiimaa, joka lähtee pesussa pois. Se tekikin tikkaamisesta ihan siedettävää, kun yleensä tikkaaminen on mielestäni ollut aivan kamalaa.  

-A-

3 kommenttia:

  1. Upea tilkkupeitto! Mie niin haaveilen joskus myös, mutta sitä on ite vaan jokseenkin saamaton tommosten pikkutöiden kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on Henna sama juttu; haaveilen kans siitä, että saisin joskus tehtyä tilkkupeiton. Saa nähdä milloin saisi aikaiseksi... Jos joku sellasen miulle vaikka lahjaksi joskus tekis ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!