5.6.2014

OvistopparipöllöKaikki aika tuntuu menevän pihahommissa, eivätkä kässähommat oikein etene. Neule etenee kerros silloin, toinen tällöin ja virkkaushommien viimeistely odottaa sitä, että ehdin askartelukauppaan. Siispä tässä juttua viime kesäisestä projektista. Näin eräässä kaupassa kauniin ovistopparin, pöllön näköisen. En sitä silloin ostanut, koska sellaiselle ei ollut tarvetta. No, puoli vuotta myöhemmin olisin sellaiselle käyttöä löytänyt mutta en pöllöä sitten kaupasta enää löytänyt. Netissä jonkun aikaa seikkailtuani päätin suunnitella ja ommella pöllön ihan itse.


Tein ensin mallin lakanakankaasta, jotta sain pöllölle sopivan koon ja sommiteltua silmät, nokan ja mahan paikoilleen. Itse pöllö on ommeltu pellavakankaasta, jota kätköistä löytyi jo valmiiksi. Silmissä, nokassa, mahassa ja siivissä on askarteluhuopaa. Silmissä on lisäksi napit ja siivet on kiinnitetty napeilla.


Pöllön taakse ompelin lenkin nostelua varten. Pöllö on täytetty vanulla ja pohjalla on painona kiviä pienen puuvillakankaasta ommellun pussin sisällä.

Tämä pöllö on saavuttanut niin suuren suosion meillä vierailleiden lasten keskuudessa, että ompelen tästä varmaan yhden pehmoleluversion vielä tuolle meidän pikkuiselle. Eräs pieni neiti oli kovasti sitä mieltä, että tämä on hänen pöllönsä ja oli viemässä sitä kotiinsa.

-A-

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten kiva! Ei ihmekään jos suosion saavuttanu! :) Ja muutenkin taijatte olla tosi taitavia, ei oo miulle asti nää taidot periytyny ;D -Salkkis

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä tässä on perimän lisäksi kovaa harjoittelua taustalla :) Siis kokeilua, paljon purkamista ja varmaan vähän laatusanojakin, että pääsee tähän vaiheeseen, jossa useimmiten hommat onnistuu. Ja niitä pilalle menneitä ei katsos esitellä missään ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!