8.11.2014

DIY MuovailuvahaaTörmäsin eilen niin hienoon keksintöön, että täytyy jakaa se teidän kanssanne (vaikka menee ehkä vähän blogin aiheen ulkopuolelle). Lasten kerhossa oli uutta, itse tehtyä muovailuvahaa! Lähes kaikki ainekset löytyi kotoa (vettä, vehnäjauhoja, suolaa, ruokaöljyä ja elintarvikeväriä) ja illalla hain apteekista vielä alunaa ja tänään keittelin yhden satsin. Marjapuuron väristä muovailuvahaa tuli, vaikka kaapista löytynyttä punaista elintarvikeväriä laitoinkin reilun puoli teelusikallista (ohjeessa luki ripaus). En tiedä voiko olla vaikutusta sillä että värin parasta ennen oli jo vuonna 2008.... 


Muovailuvaha on ihanan pehmeää, siitä saa hyvin muovattua erilaisia muotoja eikä ole vaarallista, jos vahaa menee suuhun (paitsi vehnäallergisille). Muovailuvaha ei tahmaa kuten kaupan vahat ja tuoksuukin vähän hunajalle.


Ohjeen mukaan tehtynä muovailuvahaa tuli reilu 0,5 litraa, kuvassa vaha on 0,75 l rasiassa. Muovailuvahan tekeminen oli nopeaa, valmistamisessa meni n. 15 minuuttia ja hinnaksi tuli ehkä n. 1 €. Kattilakin lähti helposti puhtaaksi. Kuumentaessa massa tosin sakeni nopeasti ja siitä tuli tosi raskasta hämmentää. Seuraavalla kerralla laitankin miehen hämmennyspuuhiin!

Ohje löytyy Keskisuomalaisen sivuilta, täältä.

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!