14.8.2016

Vaunulokerikko


Tällä kertaa rattaiden varustelussa oli vuorossa vaunulokerikko. Sain tähän inspiraation Hupsistarallaa-blogista, jossa Terhi esitteli virkkaamansa lokerikon. Vesipullot sun muut aina pyörivät pitkin poikin alakoria, joten tämä oli pakko toteuttaa! Virkkaaminen tuntui itselle sillä hetkellä liian hitaalta ja työläältä, siispä päätin tehdä omani ommellen. Valmiin lokerikon koko on noin 36 cm x 15 cm x 8 cm.


Löysin avuksi hyvän englanninkielisen ohjeen, joka löytyy täältä. Taskujen ja väliseinien idean otin ohjeesta suoraan. Lokerikon koko ja ompelu muuten on sitten vähän omasta päästä. Kangas on Eurokankaasta ostettua puuvillaa ja silitin sekä päällikankaaseen, että vuoriin tukikankaat. Päällikangas ja vuori olivat suorakaiteen muotoisia paloja, noin 46 cm x 40 cm kokoisia. Vuorikappale oli vähän päällikappaletta pienempi, että se asettuu nätisti. Väliseinät ompelin kuminauhasta. En saanut tarpeeksi leveää kuminauhaa, joten siksakkasin kaksi 3 cm levyistä kuminauhaa yhteen. Nuo väliseinät ovat siis irrotettavat ja tarranauhalla kiinnittyvät. Todella näpppärät tehdä ja pysyvät hyvin paikallaan.


Lisäsin toiseen sivusaumaan nauhan avaimia varten. Lukon nauhaan otin tarpeettomasta avainnauhasta. Pöllönauhan olen ostanut ehkä paikallisesta askartelutarvikeliikkeestä jo tovi sitten.Lokerikon yläreunaan ompelin 4 cm D-lenkit kiinnitystä varten. Lenkit ja nauha niiden kiinnitykseen löytyivät jemmoista. Lastentarvikkeesta kävin ostamassa Emma-kassikoukut, joilla lokerikon saa kiinni rattaiden runkoon.   

-Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!