30.8.2020

Maxi-mekko satiinista


Vuosi sitten elokuussa oli ystävien häät, joihin ompelin Eurokankaan palalaarin satiinista itselleni kauniin mekon. Palalaarin satiinin ompelu oli kyllä sen verran taistelua ja liukastelua, etten ihan heti ota uusiksi... Kuvat on taas mitä on, ne on otettu juuri ennen juhliin lähtöä. Mutta parempiakaan ole tullut otettua tässä vuoden aikana, vaikka mekko pääsi tänä kesänä yksiin rapujuhliinkin.


Alunperin mekosta piti tulla polvimittainen puolikellohelma, mutta kun säätiedotus ei luvannut hellettä ja häät vietettiin meren rannalla, päädyin pitkään helmaan. Ja se oli loistava ratkaisu! Pitkä helma laskeutuu kauniisti ja siinä oli helppo juhliakin. Lisäksi pystyin laittamaan legginsit helman alle lämmikkeeksi.


Kaavaa ei ollut vaan leikkasin kankaan omien mittojen mukaan ja melko rennolla otteella. Mekko on aika pitkälti suorakaiteen muotoinen, vähän levenee helmaan päin ja käden- ja pääntietä kaarsin hieman. Sivusamoihin tein taskut ja pääntien kujiin pujotin tumman sinisen satiininauhan. Vyötärölle oli pakko tehdä sauma, mutta se peittyi hyvin nahkavyön alle.

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!