14.5.2014

Pöllökämmekkäät


Tähän pöllökuvioon olen törmännyt joskus viime kesänä ja idea jonkin neuleen toteuttamisesta tällä kuviolla on hautunut siitä asti. Nyt kyllästyin virkkaamaan (virkkaushommat on edelleen kesken joten tarinoin niistä sitten myöhemmin) ja oli pakko kaivaa puikot esille. Ajatus kämmekkäiden neulomisesta oli ollut mielessä jo isälle neulotuista kämmekkäistä saakka ja nyt keksin yhdistää nämä kaksi mielessä muhinutta ideaa.

Langan piti ehdottomasti löytyä jemmasta jo valmiina ja sieltähän löytyi tuollainen kauniin värinen Novitan Jussi-lanka. Puikot kokoa 3,5 ja 4.

Ohje on pöllökuviota lukuun ottamatta ihan omasta päästä työn edetessä kehitetty ja mokattu. Ehkäpä juuri siitä syystä meni välillä vähän purkuhommiksi. Raverlystä löytyy todella paljon ideoita tuolle kuviolle ja myös sen ohjeita hieman erilaisina versioina ilmaiseksi. Kirjoittelin ja piirtelin teille ohjeen, jotta jokainen voi saada omat pöllöt :)


Vasemman käden kämmekäs:
Luo 32 s pienemmille puikoille. Jaa s:t neljälle puikolle ja neulo suljettuna neuleena 15 krs 2o, 2n. Vaihda työhon isommat puikot ja neulo 7 kerrosta 20s oikein, *1n, 8o, 1n* ja 2o (tähtien välissä on *palmikko*). Minä tähtäilin tuon 8o siten, että sen keskimmäiset 2 s ovat jousinneuleessa neulottu oikein. Neulo suljettuna neuleena muilla silmukoilla sileää neuletta ja jatka kuvion kohdalla kaavion riviltä 3. Kun sileää neulosta on neulottu 15 krs aloitetaan peukaloaukko. Neulo seuraavalla kerroksella 16 s oikein ja käännä työ (peukalo tulee siis keskelle kerrosta). Neulo 1. s oikein ja muut s:t nurin. Jatka kuvion jälkeen 4 s oikein ja käännä työ. Jatka neulomista niin, että peukalon vieressä molemmilla puolilla neulot 1 s ainaoikein, muut s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin. Kaavion rivin 19 jälkeen neulo työn oikealla puolella peukalon vierestä 1o, 1n (jatkossa 2n!), 2o, 1n, 1o, 2n, 2o, 2n, 1o, 1n ja *2o, 2n* krs loppuun. Jatka joustinta sitten suoraan suljettua neuletta yhteensä vielä 9 kerroksen ajan. Päätä silmukat joustinta neuloen seuraavalla krs:lla. Päättele langan päät.

Oikean käden kämmekäs:
Aloita kuten vasen ja neulo 15 krs joustinta. Vaihda työhön isommat puikota ja neulo 4o, *1n, 8o, 1n*, 18o. Jatka kuten vasenta. Kun sileää neulettä on neulottu 15 krs aloitetaan peukaloaukko siten, että neulo kuvion jälkeen 4o ja käännä työ. Neulo muuten samoin kuin vasemman käden kämmekäs.

Kun nurjalla joutuu tekemään palmikkokuviota, niin neulotaan vain niin, että jos piti jättää silmukat eteen, jätetäänkin ne taakse ja jos piti jättää taakse, jätetäänkin eteen.

Pöllön neulekaavio

Pöllöille voi laittaa napit silmiksi. Minun nappijemmassa ei ollut neljää pientä sopivaa nappia, joten nämä jäivät tällä erää silmättömiksi. Ehkäpä, jos nappikauppaan pääsen, niin näille silmät saadaan.

Lankaa etsiessäni löysin myös toisen kivan langan, jolle joudun varmaankin keksimään jonkin kämmekäsohjeen, kun se ei tähän työhön nyt päätynyt.

-A-

2 kommenttia:

  1. Moikka! Olen haastanut sinut 11 kysymyksen haasteeseen blogissani KoKoti http://jenninkokoti.blogspot.fi/ ! Toivottavasti osallistut ja pistät ilon kiertämään! :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos haasteesta, onkin meidän eka :D Otetaan haaste vastaan, vaikka hetken joutuu ehkä vastauksia tuumailemaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!