10.7.2014

Lapsen neulottu mekko

Kuva: Anne Jaatinen

Löysin kolmisen viikkoa sitten kaupasta poistohinnalla Novitan kaksi vuotta vanhan 7 veljestä -lehden. Sen ostaminen oli ehkä paha virhe, sillä sieltä löytyi heti useampi ohje, jotka olisi päästävä tekemään ja mieluiten heti. Kun niitä entisiäkin oli kesken ja aloittamattomia töitä odottamassa vuoroaan. No, ei siinä auttanut kuin seuraavana päivänä kurvailla lankaostoksille ja ensimmäinen ohje tulille. Muokkasin ohjetta vähän pienemmäksi, kun ohjeessa koot olivat 98 ja 110. Tämä mekko on noin kokoa 80/86. Aika paljon jännitti neuletta aloittaessa, että mitähän tästä tulee, kun ohjetta muokkailin. Nyt mekon valmistuttua voin huokaista helpotuksesta, oikein kaunis ja sopiva siitä tuli! 

Kuva: Anne Jaatinen

Lankana oli siis 7 veljestä ja puikot kokoa 4,5 ja 4. Ihana mekko ja ihana mekon käyttäjä! Tällä kertaa apuna oli "hovikuvaaja". Kiitos Annelle kuvista!

-A-

4 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Oisko tästä mahollista saada ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tämän ohje on muokattu vuoden 2012 Novitan 7 veljestä -lehdestä. Lehdestä löytyy ohje kokoihin 98 ja 110 ja muokkailemani ohje on noin 80/86 kokoinen. Mekon helmassa on 210 silmukkaa, eli palmikoiden väliin jäi 18 s sileää. Kavennukset aloitin kun kappaleen korkeus oli 8,5. Toistin kavennukset 3,5 cm välein yhteensä 7 kertaa. Kun hameosan korkeus oli noin 38 s, tein kädentiet siten, että kainalossa päättelin 4 s (nyt s yht 118) ja seuraavalla kerroksella loin kädenteiden yläpuolille 40 s (nyt s yht 198 s).

   Hihan joustinneuleen aikana kavensin sileiden raitojen kohdalla 1 s molemmista reunoista. Sitten 3 krs normaalisti, jonka jälkeen kavensin sileät raidat kokonaan pois ohjeen mukaan. Loput kavennukset (jokaisessa mallikerrassa ruutupiirroksen 1. s sitä edeltävän mallikerran viimeisen s:n kanssa nurin yhteen) - lähtien ilman välikerroksia. Pääntiellä on 90 s (sama kuin ohjeessa).

   Kannattaa etsiä tuo novitan ohje käsiinsä, niin tästä ohjeesta saa jotain tolkkua :)

   Poista
 2. Mahtavaa! Olen ihaillut tätä mekkoa monesti lehdestä mutta harmitellut liian isoa kokoa. Kannatti surffailla netissä; löysin blogisi ja tämän ohjeen! Kiitos! 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!