12.2.2015

Peilit ikkunankarmeista


Löysin muutama kesä sitten äidin kotipaikalta vanhan, jo 70-luvulla puretun talon ikkunoita. Se oli paitsi äitini, myös hänen isänsä lapsuudenkoti. Onneksi mummo oli ukin kanssa raahannut näitä ikkunoita turvaan kun talo oli purettu. Siellä ne olivat säilyneet kuivassa odottamassa pelastajaansa.


Ensin merkkasin ikkunalasit ja kehykset, koska ajatuksena oli tehdä yhdestä ikkunasta valokuvakehys ja siihen lasiksi tietysti tuota vanhaa ikkunalasia. Merkkasin lasit molemmista pienemmistä kehyksistä ja tein valokuvakehyksen siitä, josta sain lasit ehjänä pois.


Ensin täytyi siis irrottaa kitit, jotta saan lasit irti. Se oli todella ärsyttävää, sillä kitti oli paikkapaikoin edelleen todella tivakkaa tavaraa. Ja työkalun lipsahdus rikkoi helposti lasin tai sormen... Sitten alkoi hiomisurakka. Kaikki hilseillyt maali piti saada pois ja tuo karmin hieno uurre oli tarkkaa työtä. Kahdessa kehyksessä oli kiinni ikkunapaperia, jotka piti irroittaa. Kun hiomisurakka oli tehty, maalasin karmit ensin tartuntapohjamaalilla ja sitten vielä kolmeen kertaan Tikkurilan Empire-kalustemaalilla, sävyllä Lumikko S503.

Peilit kiinnitin naulaamalla rimat niiden taakse. Porasin rimoihin pienet reijät naulaamisen helpottamiseksi. Naulatessa kannattaa laittaa esim. sanomalehti peilin päälle, jotta vasaran raapaisut eivät jätä jälkeä peilin taakse ja siten viirua peilikuvaan.

Tässä kaikki kolme karmia maalattuna

Näihin meni monta ja monta työtuntia, mutta mikäs oli kesälomalaisen maisemakonttorissa työskennellessä! Nämä ovat mielestäni todella ihania ja kun niillä on vielä niin läheinen historiakin!


Näitä kehyksiä on vielä pari odottamassa vuoroaan ja lisäksi yksi vähän huonomman arvan saanut, todella kaunis 7-ruutuinen ikkuna odottaa vähän isompaa remonttia. Jospa minä joskus niiden kimppuun ehtisin. Minulla on varmaan liikaa haaveita ja liian vähän aikaa niiden toteuttamiseen.

-Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!