18.8.2019

Vielä on kesää jäljellä -mekko
Löysin Eurokankaan palalaarista viskoosia viime viikolla ja näin siinä heti mekon. Hetken mietin ostanko kesäistä kangasta, kun oli jo niin syksyinen sää ja fiilis, mutta nappasin sen silti mukaan. Ja tulihan se lämmin sää vielä, ainakin pariksi päiväksi! Onneksi ennätin ommella mekon perjantai-iltana niin sain sen päälleni aurinkoisena (ja tuulisena) lauantaina. Ja nimesin sen siis Vielä on kesää jäljellä -mekoksi.


Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä 3/2017 malli 9. Avarsin pääntietä, levensin helmaa vähän, leikkasin kappaleet yhtenäisinä ilman vyötärösaumaa ja lisäsin taskut. Mekko tuntuu ihanalle päällä ja pyöräilykin onnistuu sen kanssa hyvin.


Taskujen kaavat liitin ulokkeeksi helmaan ja näin tasku häviää sivusaumaan. Kangasta vaan oli sen verran vähän, että taskupusseihin piti ommella saumat, mutta ne jäävät piiloon.


Pääntielle eteen ompelin lopuksi vielä pienen vekin, koska pääntie ei ollut täysin onnistunut. Ja jos muu mekko on ihana, ei voi jättää jotain pientä asiaa pieleen, vai mitä!

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!