13.11.2013

Onnistumisen ilo - Jakkaroiden uusi ilme

Tässä blogissa esittelen kättein jälkeni. Etsin toisten blogeista usein neuvoja omiin projekteihini tai kehitän ideoitani. Toivon, että täältä löytyy ideoita, vinkkejä ja inspiraatiota teille blogiani lukeville!

Ensimmäisenä esittelyssä vanhojen jakkaroiden tuunaus. Tai koristelu ennemminkin. Isomman jakkaran istuinosasta oli  lakkaus kulunut ja halusin piristää jakkaroita muutenkin.

Käytin Novitan 7 veljestä -lankoja, isoon mustaa ja turkoosia ja lasten versioon mustaa ja raitalankaa, jota ei enää valitettavasti valmisteta. Spiraali-mallin löysin Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta, virkkasin vain neljän värin sijasta aina kahdella kutakin väriä.

Sovitin työtä istuinosaan ja kun työ alkoi olla istuisosan kokoinen, jatkoin mallin mukaan lisäyksiä, mutta virkkasin ensin puolipylväitä ja lopulta kiinteitä silmukoita. Näin sain virkattua mahdollisimman tarkasti istuinosan kokoisen tasaisen ympyrän. Kerrokset eivät siis menneet yhtään reunan yli missään kohdassa. Vähemmän pikkutarkka ihminen voi virkata pylväitä kunnes kappale on oikean kokoinen eikä välitä reunan yli menevistä kerroksen pätkistä.


Jatkoin ilman lisäyksiä ja virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan, kaksi kerros kiinteitä silmukoita normaalisti ja taas kerros ed. kerroksen silmukoiden takareunaan. Isommassa jakkarassa virkkasin lopun työn mustalla langalla, lasten jakkarassa jatkoit spiraalia vielä sivureunassa ja jatkoin mustalla työn loppuun.


Istuinosan alapuolelle tulevaan osioon virkkasin kiinteitä silmukoita pari kerrosta ja kavensin samalla joka krs:lla tasaisin välein 8 s:aa. Sitten virkkasin pylväitä jakkaran jalkojen väliin ja kavensi joka kerroksella joka 2. pylvään, kunnes jäljellä oli 1 pylväs. Virkkasin ketjusilmukoita ”hännäksi” ja katkaisin langan. Vastakkaiset ketjusilmukka”hännät” sidoin yhteen. Tämän alaosaan tulevan osion voi tietysti tehdä monella tavalla, tämä oli minun nopeasti-valmista -versioni.


Jakkarat saivat kunnian aloittaa blogi-urani. Kun sain nämä jakkarat aikoinaan valmiiksi, minulle tuli suuri halu jakaa tämä onnistumisen ilo muidenkin kanssa.

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!