1.12.2013

Havupallo

Tänä syksynä jäi kanervat ostamatta, mutta onneksi isä on tuonut havun oksia. Tein taas tänäkin vuonna perinteisen havupallon ja loput havut laitoin ruukkuihin "kasvamaan". 

Havupalloa varten tarvitaan kanaverkkoa tms, ripustusnarua ja kuusen havuja. Verkosta tehdään pallo, johon sopivan pituisiksi leikatut havun oksat pujotetaan. Tekemäni verkkopallo on noin 10 cm halkaisijaltaan. Aluksi kannattaa käyttää vähän pidempiä oksia, jotta pallon sisus täyttyy ja pallosta tulee tukeva. Yllättävän paljon tarvitaan havuja, että pallosta tulee tuuhea eikä verkkoa enää näy. 

Tykkään itse vähän tuollaisesta rouheammasta mallista, markkinoilla näkee tasaisen pyöreitä versioita. Koristeeksi voi laittaa rusetteja, nauhoja tai ripustaa vaikka ulkovalot palloon. Tänä vuonna havupalloon päätyi viime syksyn sieniretketken saalis (sienikorissa kun oli mökille palatessa enemmän käpyjä kuin sieniä).

Hyvin on havupallo kestänyt kasassa kovassakin tuiverruksessa. Ja samalla verkkopallolla mennään nyt jo viidettä talvea.-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!