20.3.2014

LelukoriLapsen leluille piti saada jonkinlainen säilytyspaikka ja sain (ylläri, ylläri) idean ommella sellaisen itse. Tämän korin voi ottaa leikkeihin mukaan ja heittää sitten pesukoneeseen, kun tarve vaatii.


Korin sivu on 33 cm pitkä ja korkeutta tällä on 33 cm. Kori muodostuu kymmenestä 24 x 24 cm ruudusta. Minulla ne ruudut koostuvat 4 tai 10 palasta. Palat ovat 6 x 6 cm ja 12 x 12 cm kokoisia, eli leikkasin 7,5 x 7,5 cm ja 13,5 x 13,5 cm paloja. Kaksi noista ruuduista on leikattu kahtia, jotta yläreunasta tulee tasainen (katso kaaviokuva). Reunaan on ommeltu kaksin kerroin silitetty 6 cm levyinen siukale.


Työ on ennen kasaan ompelua aika veikeän muotoinen. Tikkasin jälleen koneella ja apuna oli väliaikainen suihkeliima. Väliin 100 g levyvanua ja taakse tukevahko puuvillakangas. Päätin siis tikata tilkkupuolen kiinni toiseen kankaaseen, jolloin koriin tulee toivottavasti vähän tukevuutta lisää ja vielä plussana saumavarat jäävät vuorikankaan alle piiloon.


Väsäilin teille tällaisen kuvion, jotta joku tästä innostunut voi halutessaan alkaa itsekin koria tilkkuilemaan. Ompele ensin yhteen a:t, sitten b:t ja c:t ja lopuksi pitkällä saumalla d:t ja e:t.

Tässä kori nurin ja ylösalaisin.
Kuvassa näkyy korin saumat.
Vuorikangas kiinnittyi koriin reunakaitaleen ompelun yhteydessä. Lisäksi ompelin sen pohjan kulmista kiinni, jottei se lähde karkuteille. Tässä korissa kelpaa leluja säilytellä!


-A-

2 kommenttia:

  1. Moikka! Nyt rakastuin 😍 onko materiaalimenekistä antaa tietoja? Vuoriin ei taida riittää yksi pakan leveys 🤔 vai teitkö vuorin ihan vaan laatikon malliseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos! Tilkkutyönä tehtynä päällisen kankaiden menekki on aika pieni. Tarkkaan en enää muista. Vuoriin taitaa riittää yksi kankaan leveys. Vuorin voi leikata tuohon päällisen muotoon (jolloin palan toisesta reunasta liitetään kolmio palan jatkoksi) tai ihan vaan laatikoksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!