12.1.2015

Laatikkopussukka


Täällä oli hetken päällänsä aivan hirmuinen pussukoiden ompelu. Tämmöisiä laatikkopussukoita ompelin itselle ja lapselle. Minulla oli vain tällainen ohje vuorittomaan pussukkaan ja sitä soveltamalla ompelin tuon bambikuosisen pussukan lapselle. Oli oikeastaan mukava pähkäillä miten saan vuorin siististi ommeltua. Toisen pussukan kohdalla tein kulmat vielä vähän paremmin. Päällikankaan ja vuorin kulmat on nurjalla ommeltu yhteen, eikä vuori siis lähde kulmista omille teilleen ja toisaalta pussukka pitää muotonsa paremmin, kun kulmat on tukevammat. Ja ompelussa pääsee muutaman sauman vähemmällä!


Pussukoiden valmistuttua näin eilen tein -blogissa vinkatun ohjeeseen vuorillisesta laatikkopussukasta. Aika samalla lailla ompelin sen ensimmäisen kuin tässä ohjeessa, minulla tosin päällikangas ja vuori olivat yhdet kappaleet, eikä pohjaan siis tullut saumaa. Kuitenkin kaikista helpoin olisi tehdä kääntöaukko pussukan pohjaan.


Kankaina näissä ihan tavan puuvillaa. Päätyjen lärpäkkeet on ommeltu taitetusta kanttinauhasta.


Ainakin kaksi pussukkaa on vielä suunnitelmissa. Sisko K tilasi yhden ja toisen teen omille ompelutarvikkeille: saksille, neulatyynylle, mittanauhalle ja ratkojalle. Siten ne olisivat (toivottavasti) samassa paikassa ja helppo napata mukaan kun lähden äidin saumurilla huristelemaan. Pohdiskelin tässä jo omien, suomenkielisten ohjeiden tekoa tälle pussukalle, kun niitä voisin töissäkin ehkä hyödyntää. Koetan joku viikonloppu räpsiä kuvia, kun noita pusseja ompelen ja katsotaan, jos ohje sitten tännekin löytäsi tiensä.


-Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!