23.1.2015

Lapsen vaatteet


Pitkästä aikaa ompelin vaatteita ja ensimmäistä kertaa ikinä omalle lapselle. Ajattelin pitkän (siis vuosien) tauon jälkeen aloittaa kevyesti ja melko helpoilla vaatteilla. Selailin kirjastossa lehtiä ja päädyin mekkoon, paitaan ja legginsseihin. Nämä kaikki ovat kokoa 92 eli vähän reiluja, kun tällä hetkellä käytössä on 86 cm kokoiset vaatteet.


Mekon kaava on Giant apple lehdestä Ottobre 3/2014. Kangas on puuvillatrikoota ja pääntiellä ja hihansuissa on resoria. Jätin ohjeessa olevat pienet hihat tekemättä. Tämä on ihana mekko ja ollut jo paljon käytössä, eikä haittaa vaikka se on hieman reilua kokoa.


Raglan-hihaisen paidan kaava on Fall basic lehdestä Ottobre 4/2013. Kangas puuvillaa, pääntiellä resoria.


Legginssien kaava on nimeltään Uncomplicated ja se löytyi lehdestä Ottobre 4/2013. Kangas on puuvillatrikoota. Nämä on tällaiset hieman lököttävän malliset, kun leggareissa on vain etu- ja takakappale ja ommeltavaa sivusaumojen ja lahkeiden sisäsaumojen verran.


Nämä valmistuivat jo marraskuussa mutta eivät päätyneet postaukseen kuin vasta nyt. Marraskuun lumettomassa hämärässä kuvista tuli kamalia ja niitä ei huvittanut kenellekään esitellä. Toinen yritys kuvista on vähän parempi ja kuukauden hauduttelun jälkeen päätin kelpuuttaa ne tänne.

Näiden ompeleminen oli todella kivaa! Tämä ompeluhomma meinaa karata käsistä, kun koko ajan löytää uusia kivoja kaavoja, joita pitäisi päästä kokeilemaan. Muutama vaate on jo valmistunut ja aika monta on haaveissa...


-Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!