3.3.2015

Tähkäpäät


Lainasin ennen joulua taas Korhosen & Östermanin Neulekirja: Tähkäpää ja muut lempineuleet -kirjan ja ihastuin uudelleen Tähkäpää-sormikkaisiin (mistähän tämän kirjan saisi ostettua omaksi!?). Ja kun huovutetut lapaset olivat menneet mönkään, päätin neuloa merinosta lämpimät sormikkaat mm. lapasten alla käytettäväksi.

Lankana Cascade Heritage, sävy 5652 mustard. 2 mm:n puikoilla sain aikaiseksi oikean neuletiheyden. Aikamoista tikuttamista oli noin pienillä puikoilla, mutta onneksi vaiva kannatti! Tarvitsisin harjoitusta palmikoiden neulonnassa, koska usein neulon ne liian kireästi tai jälki on muuten epätasaista. Mutta tämä kahden silmukan palmikko on niin joutuisa ja mukava neuloa!


Näistä tuli juuri sopivat ja ihanan lämpimät ja pehmeät! Jos vaan jaksaisin, neuloisin samanlaiset puuvillasta tai vaikka bambusta, koska nämä ovat liiankin lämpinät näille 0-keleille. Mutta kehtuuttaa noin ohuiden puikkojen käyttö... Ikävästi ovat jo ennättäneet nukkaantua, vaikka enimmäkseen olen pitänyt näitä lapasten alla. Väristä pidän todella paljon, taittaa vähän sinappin, muttei liian voimakkaasti. Väriä oli tosi vaikea saada kuvaan juuri oikeana. Tuossa alla olevassa kuvassa ehkä lähinnä totuutta.


Muistiin itselle: kannattaa lukea ohje toisenkin sormikkaan kohdalla, vaikka ohje ja palmikkomalli on helppo! Ei sitten tarvitse purkaa, kun tekee palmikon ihan väärällä tavalla.

-Marlee-

2 kommenttia:

  1. Ihanat ja niin keväinen väri! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Totta, keväinen väri, mutta väri ilahduttaa ja piristää varmasti myös taas syksylläkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!