13.11.2015

Sienet ja siilit -paita sekä tähtihousut



Nämäkin on ollut jo vaikka kuinka kauan valmiina... Olen aina tykännyt tuosta KVK:n Sienet ja siilit -kankaasta, siitä oli meillä useammat kestotkin aikoinaan. Eräällä reissulla Jyväskylän kangaskauppaan esikoinen ihastui myös tuohon kankaaseen ja toivoi siitä itselleen paitaa. Tietysti ompelen! Olin ajatellut kuosin olevan jo liian lapsellinen melkein 5-veelle, mutta onneksi olin väärässä.


Paidan kaava on Ottobre 4/14 Mushroom. Nuo taskut edessä on kivat ja ompeleminenkin onnistui hyvin, kunhan osasin lukea ohjeet oikein. Helmaan ompelin vielä reosrin, kun paita näytti jäävän liian lyhyeksi lapsen pitkän selän takia.



Housujen kaava on jostain Ottobresta, Hop and Jump -niminen. Olen ilmeisesti kirjaston lehdestä kopsannut kaavat, enkä ole muistanut ottaa lehden numeroa ylös... Housujen tähticollari on samaa kuin kesällä ompelemassani svetarissa, ja vyötärölle ja taskujen yläpuolelle sain tilkuista leikattua osat. Vyötärökaitaleen taso-ompeleen korvasin huolittelemalla saumurilla nauhakujan yläreunan ja kiinnitin sen vyötäröresoriin ompelemalla suorat tikit saumurin ommelten ylä- ja alareunaan. Ihan hyvä mielestäni tuli.

Kankaat ja resorit Jyväskylän kangaskaupasta, paitsi tähti collari Joensuun Artexista.

Kohta hyppään junaan, suuntana Tampere ja huomenna Käsityömessut! En malta odottaa :D

-Marlee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!