18.10.2017

Olipa kerran ompelulaneilla...


Pääsin ompelulaneille toissa viikonloppuna. Aikaa oli yhteensä noin 15,5 h ja ompelupisteeltä nousin lähinnä vain pakollisten ruokailu- ja vessataukojen takia. Kankaat ja resorit oli leikattu valmiiksi ja kolme t-paitaa hyvällä mallilla, mutta silti, 15 vaatekappaletta, hyvä minä!


Esikoiselle pitkähihaisia paitoja. Jyväskylän kangaskaupan Jääkarhu ja Verson puodin Mennentullen paidoissa kaavana vanha tuttu Raide ja uutena kaavakokeiluna Ottobre 4/17 Snow Peak -kaava. Hyvä kaava, pääsee jatkoon! Aiemmin olen tehnyt raglanpaidat Little Lamb -kaavalla, mutta siinä loppuu koot 128cm, joten olen alkanut etsimään jo uutta kaavaa. Snow Peak on  vähän leveämpi malli, mutta ainakin esikoiselle istuu hyvin. Raglanpaidan kankaat Jkl kangaskauppa.


Molemmille lapsille teeppareita Ottobre 3/11 -kaavalla. Näistä kolme oli ommeltu alkukesällä resoreita ja helman- ja hihansuiden kääntöä vaille valmiiksi. Ryhmä Hau Jyväskylän kangaskaupasta, Paapiin Työkoneet ja raita vanhaa Noshia.


Tämä teeppari on leikattu ja ompelu aloitettu samaan aikaan kuin yllä olevienkin, mutta tämä on ainut, joka valmistui kesäksi. Esitellään siis sekin tähän väliin. Kankaana aivan ihana Ainolan Savanni.

Jujunan housukaavan testaus. Hyvä malli, ompelen toistekin. Kangas Majapuun Renkaanjäljet jc.


Kaulurit trikoosta Ottobre 4/15-kaavalla. Alareunaan en jaksanut ommella resoria kuten ohjeessa vaan ompelin kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain ja jätin alareunaan kääntöaukon. Ovat kääntökaulurit, voipi siis käyttää kumminkin päin. Hyvin toimivat käytössä ja aion ommella talvea varten samanmoiset vielä merinosta. Kankaiksi molemmat lapset valitsivat tilkkulaatikosta Verson puodin Tuohikontin ja Blocksia Jyväskylän kangaskaupasta.
Ompelin itselleni tuon merinopipon, mutta pipo jäi vähälle käytölle, kun en kokenut kuosia omakseni. Pienensin sen siis esikoiselle ensi talveksi. Sinikukka-panta omalla mallilla Sampsukan Taylor-trikoosta. Jujunan ilmaiskaavalla ommeltu musta rusettipanta lahjaksi.

Legginsit esittelen myöhemmin *Muoks* Täältä löytyy (linkki)
Ja jumppatrikoot kans (linkki tulossa)

Eiköhän tuossa ollut jo kuvia kerrakseen :D

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!