12.5.2014

Kylpylelupussi II


Lapsen kylpyleluille täytyi saada järkevä säilytyspaikka. Tähän asti ne pyörivät kodinhoitohuoneen pöydällä tai kaapissa. Heräsi ajatus verkkokassista. Kovasti pohdiskelin lankavalintaa, kun selvisi, että sisko on samalla asialla. Minulla toteutus otti aikansa, kun oli kaikkea muuta hommaa. Ja sinne rautakauppaankin piti päästä. Mutta nyt lopulta valmista tuli!


Tutkailin netissä erilaisia verkkokasseja ja päädyin samaan malliin kuin sisko, eli tuohon ”sipulipussiin”. Tein pussista himppasen isomman. Hyvin mahtuu noita meidän kolmea kylpylelua säilyttelemään. Ja onpahan tilaa uusillekin leluille.

Pohja

Lankana rautakaupasta ostettu linjanaru ja koukku kokoa 4. Pussi on tuossa roikkuvana noin 30 cm korkea ja 10 cm leveä.

Kahva

Ohje:
Virkkaa 8 kjs ja yhdistä ps:lla renkaaksi.
1. krs: * 8 kjs ja 1 ks ketjusilmukkarenkaaseen*, toista *-* yhteensä 15 kertaa ja lopuksi 4 kjs ja pitkä pylväs renkaaseen. Näin saadaan 16 lenkkiä ja seuraavan kerroksen aloitus viimeisen lenkin keskelle ylös.
2.- 14. krs: 8 kjs ja 1 ks edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin*, toista *-* yhteensä 15 kertaa ja lopuksi 4 kjs ja pitkä pylväs renkaaseen. Näin saadaan 16 lenkkiä ja seuraavan kerroksen aloitus viimeisen lenkin keskelle ylös.
15. krs: 4 kjs, 1 ks lenkkiin. Lopuksi ps kerroksen ensimmäiseen kjs:n.
16. krs: Virkkaa 4 ks jokaisen edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkin ympärille. Päätä kerros ps:lla ja jatka suoraan kahvan virkkaamiseen.

Kahva: virkkaa 35 kjs, kiinnitä ps:lla toiseen reunaan, palaa piilosilmukoilla takaisin, eli 35 ps. Päätä vielä piilosilmukalla. Katkaise ja päättele lanka.

Minulla oli apuna myös pieni virkkausassistentti :)

Olipas muuten vallan mielenkiintoista kuvata tuota pussia, kun tuo lanka on noin kirkas. Toivottavasti kuvista saa jotain selvää!

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!