4.5.2014

Vauvan lapaset


Aiemmin neulomani lapaset ovat käyneet jo lapselleni pieneksi, joten piti neuloa uudet. Neuloin nämä samalla ohjeella kasvattaen silmukkamääriä ja pituutta. Tein näihin peukalovarauksen, eli neuloin peukkujen kohtaan lähes saman värisen langan, jonka purkamalla peukalon voi neuloa. Voi olla, että se on turha, että lapanen menee pieneksi ennen kuin peukaloa tarvitaan. Mutta ei sitten ainakaan tarvitse uusia lapasia pelkkien peukkujen vuoksi neuloa tai lähteä purkamaan näiden kärkiä.


Lankana Novitan Wool ja puikot kokoa 3.Neuloin lapaset näin:
Luo 44 s. Neulo suljettuna neuleena 4 krs nurjaa, 3 krs oikeaa ja 4 krs nurjaa. Neulo 8 cm sileää neuletta. Kavenna seuraavan kerroksen aikana tasavälein 2s/puikko = 36 s. Neulo 7 krs joustinneuletta 2o, 2n. Neulo 3 cm sileää neuletta. Neulo seuraavalla kerroksella peukaloa varten III puikon alussa 7 s apulangalle. Siirrä s:t takaisin vasemmalle puikolle ja jneulo kaikilla silmukoilla sileää. Kun käsiosan pituus on 6,5 cm, aloita kärkikavennukset: I ja III puikon alussa ylivetokavennus ja II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Kun jäljellä on 8 s, katkaise lanka , pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. Päättele myös aloituslanka.

Neulo toinen lapanen samoin, mutta neulo siinä peukaloa varten II puikon lopussa 7 s apulangalle.

Sitten kun (jos) neulon peukalot, teen ne varmaankin näin:
Pura apulanka ja poimi 14 s kolmelle puikolle. Neulo näillä silmukoilla suljettuna neuleena sileää neuletta, kunnes se yltää peukalon kynnen puoliväliin. Neulo sitten jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 6 s. Katkaise lanka, pujota se loppujen silmukoiden läpi ja päättele langat hyvin.

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!