21.5.2014

Lettikämmekkäät


Pöllökämmekkäiden jälkeen jäi neulontavaihde päälle, eikä suunnitelma seuraavalle suunnnitteilla olevalle neuleelle ollut vielä valmis (virkkaukset edelleen kesken, heh!). Kamala neulomisen tuska oli päällä. Onneksi sisko (se kolmas) ”suostui” ottamaan itselleen kämmekkäät. Ohje on itse keksitty, tuon palmikon ohjeen tarkistin netistä. Lankana on edellisissäkin kämmekkäsissä käytetty Novitan Jussi ja puikot 3,5 ja 4. Nämä on siis oikeastaan neulottu lähes samalla ohjeella, kuin nuo pöllöiset, palmikko vaan vaihtui. Näihin piti tietty keksiä jokin toinen palmikko ja päädyin tuollaiseen tavalliseen lettiin. Nämä ovat olleet valmiit jo viikon päivät ja neulomisen tuska on kadonnut :) 


Neuloin vasemman käden kämmekkään näin:
Luo pienemmille puikoille 33 s. Jaa s:t neljälle puikolle ja neulo suljettuna neuleena 3 x *2 o, 2 n*, 2 o, 1 n, 9 o, 1 n, 2 x *2 o, 2 n*. Neulo näin 7 krs ajan. Jatka joustinneuletta samoin ja aloita palmikon neulominen kuvion riviltä 1. Kun joustinneuletta on neulottu 25 krs, vaihda työhön suuremmat puikot ja neulo palmikkoa lukuun ottamatta muilla s:lla sileää neuletta. Kun sileää neuletta on neulottu 15 krs, aloita peukaloaukko: neulo 10 o ja käännä työ. Jatka neulomista niin, että peukalon vieressä molemmilla puolilla neulot 1 s ainaoikein, muut s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin. Kun peukaloaukko on 8 kerroksen korkuinen, vaihda työhön pienemmät puikot ja aloita seuraavan kerroksen alusta joustinneuleen neulominen suljettuna neuleena sileän neuleen kohdalla. Kun joustimen korkeus on 11 krs, päätä silmukat joustinta neuloen seuraavalla krs:lla. Päättele langan päät.

Oikean käden kämmekäs:

Aloita kuten vasen ja neulo 25 krs joustinta. Vaihda työhön isommat puikota ja neulo 2o, 2n, 2o, 1n, 9o, 1n, 4 x *2o, 2n*. Jatka kuten vasenta. Kun sileää neuletta on neulottu 15 krs, aloita peukaloaukko: neulo palmikon jälkeen 4 o ja käännä työ.

Palmikon neulontakaavio
Nämä ovat kyllä niin ihanat, että varmasti itselleni tällaset vielä teen!

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!