2.8.2014

Hellemekko
Kesäkuun ompeluvimmassani tein itselleni hellemekon (eka kuva takaa, toinen edestä). Kangas ohutta trikoota ja rinnan alla kulkee kuminauha. Kaava Suuresta käsityölehdestä. Mekko oli tosi väljän mallinen, joten yläosan ompelin pari kokoa pienemmillä kaavoilla ja alaosaakin kavensin ylhäältä. Pituutta mekolla on vähän polven yläpuolelle. Todella mukava ja vilpoinen mekko, olen käyttänyt lähes päivittäin näillä helteillä. Raitojen kohdistaminen sivusaumoissakin onnistui hyvin!


Itseasiassa alaosan leikkasin käyttäen apua tämän halternek-mekon kaavaa. Mekko on jo useamman vuoden vanha ja olen itse piirtänyt kaavat parien valmiiden kaavojen ja yhden topin avulla. Tämä on ensimmäinen vaate, jonka kaavoja uskalsin soveltaa ja muokata reilusti. Nykyään muokkaan ja yhdistelen kaavoja usein, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi!

-M-

p.s. vaikka on ollu niin kuuma ettei ajatus kulje eikä käsitöitä kykene tekemään, kävin silti ostamassa kassillisen villalankaa mm. lasten villatakkeja varten. Hullulta tunui näin helteellä, mutta kun huomasin, että ihana ihana Poppeli lopettaa, kävin hyödyntämässä -20% tarjouksen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!