18.8.2014

Sammalkranssi


Lainasin kirjastosta Tiina Rinteen kirjan Risupupu ja sammalsydän ja sieltä oli päästävä toteuttamaan sammalkranssi. Mökiltä keräilin sammalta sieltä täältä, ettei jäänyt suuria koloja minnekään. Pohjana on kirjan ohjeesta poiketen katiskaverkkoa, koska sitä sattui löytymään jo valmiina. Kanaverkko olisi varmaankin ollut helpompi taivuteltava ja muotoiltava. Nuo kävyt on kiinnitetty kranssiin rautalangalla. Kietaisin langan hieman kävyn suomujen alle, pyöräytin kiepille kävyn juuresta ja tökkäsin paikoilleen. Kävyt keräilin jo alkukesästä. Jotenkin en voinut vastustaa vastapudonneita käpyjä ja tiesin, että niille varmasti löytyy käyttöä. Valmiin kranssin halkaisija on noin 28 cm.

Tässä kranssipohja, jonka päälle sammal kiinnitettiin.
Tämä on tehty katiskaverkosta ja rahkasammalesta

Nämä pintasammalet on kiinnitetty kranssipohjaan U:n muotoisin
 rautalankalenkein.
Tuon viimeisen kuvan jälkeen kietaisin kranssin ympärille ohuempaa rautalankaa koko matkalle ja kiinnitin kävyt ja ripustuslenkin.

Itse en tätä kranssia meille ota, vaan se lähtee vanhempien ovea koristamaan. Tämä oli taas näitä pakko tehdä -juttuja. Meidän oveen päätyy toisenlainen kranssi, jonka materiaalit jo odottelee omaa vuoroaan.

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!