14.12.2014

Luukku 14: LahjapussitTänä jouluna paketoin osan lahjoista tapetista askarreltuihin lahjapusseihin. Tähän käy tapetin jämät tai esim. alelaarista ostetut tapettirullat.

Kiiltäväkuvioisista tapeteista saa kauniita pusseja.

Tapetin lisäksi tarvitset yleisliimaa ja esim. kirjoja, joita käytetään apuna pussin tekemisessä. Pokkarit on tähän tarkoitukseen parhaita, koska ovat tasakylkisiä ja saman kokoisia. Kolmen kirjan kanssa homma helpottuu, koska keskimmäisen kirjan saa helposti otettua ensimmäisenä pois valmiista pussista. Ja paksuja ja ohuita kirjoja vaihtelemalla saa sopivan kokoisia pusseja. Ja samalla kun tyhjentää kirjahyllyn pokkareista, voi vaikka pyyhkiä pölyt ;)


Leikkaa sopiva pala tapetista, niin että pohja yltää taittamalla kirjapinon yläreunaan.


Taita ja liimaa yläreunan käänne. Liimaa pitkä sivusauma. Taittele ja liimaa pohja. Pohjaa kannattaa painaa, jotta se kiinnittyy kunnolla. Tai sisälle voi laittaa painon, esim. ison täydehkön liimapurkin, jos et jaksa odotella. Pyykkipojatkin ovat kätevä apu, varsinkin yläreunan taitoksen liimaamisessa.


Lopuksi pussinsuuhun voi reijittää reijät ja sitoa pussin kiinni nauhalla tai narulla. Pussin voi myös sulkea nitojalla ja koristella ruusukkeella. Tai tehdä aina puolelleen kaksi reikää ja pujottaa narut kahvoiksi. Tai kiepauttaa ympärille nauhaa. Vaihtoehtoja on loputtomiin!  Itse käytin jouluisia paperinarua ja kangasnauhaa, halusin yksinkertaiset somisteet. Samoista pusseista saa toisenlaisella viimeistelyllä sopivia myös muita lahjoja varten.

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!