9.12.2014

Luukku 9: Piparkakku-ukot ja -akat


Viime vuonna virkkasin lapsille piparkakkuja. Tänä vuonna jalostin ideaa ja tein piparkakku-ukkoja ja -akkoja. Läpivirkkasin myös näihin kuorrutetta. Kasvojakin yritin kirjailla, mutta suusta tuli sellainen virnistys, että jäivät lopulta kasvottomiksi. 


Piparihenkilöiden mallit kehittelin itse ja lankana on Novitan Miami, vaaleampaa ja tummempaa ruskeaa. Kuorruteet tein Schachenmayr Catanialla. Piparihenkilöt ja tänä vuonna myös kukan malliset piparit tein koukkulla nro 3 ja pipareista tulikin jämäkämpiä. Ja tänä vuonna ennätin virkata piparkakkuja pukinkonttiinkin asti.


Vuosien ajan minulla oli jouluisin tapana tehdä piparkakkutalo, mutta tapa jäi esikoisen synnyttyä.  Tänä vuonna rakennettiin talo yhdessä lasten kanssa. Tai talvinen maisema siitä ennemminkin tuli. Esikoinen oli innoissaan, kun sai koristella kuusia, taloja ja junan vaunuja. Pienempi sen sijaan kaatoi strösseleitä sun muuta keoksi omaan piparikuuseensa ja vietti loppuajan syömällä ja viskelemällä karkkeja ja nomparelleja pitkin keittiön lattiaa! (Kyseinen kuusi on etualalla kettujen takana.)


Piparkakun ja sokerikuorrutteen tuoksu - niin ihanan jouluinen tuoksu!

-Marlee-

2 kommenttia:

 1. Ihania!
  Ja kiitos ihanasta kirjanmerkkikukasta!! Tulee käyttöön! ;)
  Iloista joulunaikaa teille molemmille!
  t. Tiina

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Ja kiva kuulla, että kirjanmerkkikukka pääsee käyttöön.
  Mukavaa joulunaikaa sinullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!