23.12.2014

Luukku 23: Kuusen nauha


Meidän joulukuusissa ei ole muovisia tai kimaltelevia nauhoja, vaan olkisia. Tällaiset olivat jo meidän lapsuudenkodissamme, ja samanlaiset halusimme ehdottomasti myös omiin joulukuusiimme. Näissä oljet ovat isämme kasvattamia mutta olkia saa ostettua esimerkiksi askarteluliikkeistä. Kuvan nauha on noin 2,5 metrin pituinen.Tee näin:
Märän pyyhkeen alla kostutetut oljet leikataan noin 5 cm pituisiksi pätkiksi. Kuiva olki halkeaa helposti keikattaessa, siksi niitä on hyvä vähän kostuttaa.


Pujota pitkä ompelulanka neulan silmästä ja solmi päät.
Työnnä neula läpi yhden oljen keskeltä ja pujota neula läpi lenkistä. Kiristä.
Pujota neulan avulla haluamasi määrä olkia lankaan ja jatka lankaa tarvittaessa solmimalla siihen uusi lanka. Päättele työ tekemällä solmu viimeisen oljen ympärille.


Marlee on tehnyt myös toisenlaista nauhaa, joka tehdään muuten kuten edellä, mutta välillä lanka pujotetaan oljen sisältä. Nauhan päähän laitetaan 3-4 olkea kuten edellä on opastettu. Sitten pujotetaan lanka kahden oljen sisältä ja sitten taas olkia poikittain. Oljet ovat tässä 3-4 cm pitkiä.


Tämä olkinauha valmistuu todella nopeasti ja se on ehkä näteimmillään kun sitä ei kieputa kuusen ympärille vaan laittaa sen laskeutumaan kuusen latvaosasta alas.

-Marlee ja Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!