22.10.2016

Vauvalle vaatetta


Minä pidin tässä välillä hieman taukoa käsitöistä ja bloggaamisesta ja keskityin vauvantuoksuiseen arkeen. Kesän mittaan ompelin syysvauvallemme monia vauvajuttuja, joita koitan tässä pikkuhiljaa saada postailtua. Paljon saimme vauvalle käytettyjä vaatteita, eikä tarvetta uusille juurikaan ollut. Muutama vaate piti nyt kuitenkin vauvalle ommella.


Tykkään käyttää vauvalla kietaisubodeja, ne ovat käteviä varsinkin silloin, kun kakat ovat menneet bodyn selkään asti. Tämä ei ole nyt aito kietaisubody vaan valekietaisubody koossa 56 cm. Bodyn etukappaleiden kaavan olen muokannut jossain näkemäni kuvan muistikuvien perusteella Ottobressa 6/2012 olleesta Kisuliini-bodyn kaavasta ja hihan kaavan muokkailin jonkun valmiin bodyn hihan pohjalta. Hihansuussa on taite, jolla pienet sormet saa hihan sisälle piiloon. Resorikanttausta ommellessani mietin useampaan kertaan, että kantinkääntäjä olisi varmasti kätevä laite, niin hidasta hommaa se oli.


Housujen kaava on Little Houses ja löytyy Ottobresta 1/2012. Housujen vyötäröä madalsin ja laitoin kuminauhan tilalle resorin. Housut ovat kokoa 56 cm. Bodyn ja housujen kankaat on Jyväskylän kangaskaupasta ja resori joko Paapiilta tai Jyväskylän kangaskaupasta.


Tumppujen kaavan olen piirtänyt itse. Tumppujen trikookankaat olen ostanut Sampsukalta, resoreiden ostopaikasta ei ole varmaa muistikuvaa. Pöllötumppujen vuori on merinovillaa, sekin Sampsukalta. Kettutumppujen vuori on samaa trikoota kuin päällinen. Ohjeen tumppuihin löysin tästä blogista.

Kaikki nämä vaatteet ovat olleet kovassa käytössä ja oikein toimiviksi ne on todettu.

-Ansku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!