11.10.2016

Vauvan putkisukat - OHJE


Jyväskylässä Kuokkalan MLL järjestää Sen sata sukkaa -neuletempauksen 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden kunniaksi. Tarkoituksena on kerätä ainakin 50 villasukkaparia, eli 100 sukkaa, Keski-Suomen Keskussairaalan keskosille. Kampanja alkaa 1.11.2016 ja loppuu 31.1.2017. Tästä linkistä pääsee tempauksen Facebook-tapahtumaan.

Vauvan putkisukka

Koko: 1-3 kk, valmiin sukan pituus n. 15 cm.
Sukkapuikot 2,5-3 mm

Luo 3 mm sukkapuikoilla 36 s tai 2,5 mm puikoilla 40 s.
Neulo 2 cm joustinneuletta *2 o,2 n*.
Siirrä seuraavalla krs:lla joustinneule 1 s:n verran vasemmalle siten, että neulot *1 n, 2 o, 1 n*. Neulo näin 3 krs ja siirrä sitten joustinneuetta taas 1 s:n verran vasemmalle. Jatka joustinneuleen siirtämistä 1 s:n verran joka 4. krs kunnes työn pituus on n. 13 cm.
Aloita kärkikavennukset: Neulo kaikki nurjat s:t pareittain nurin yhteen. Neulo 2 krs joustinneuletta *2 o,1 n*. Neulo sitten kaikki oikeat s:t pareittain oikein yhteen. Neulo 2 krs joustinneuletta *1 o , 1 n*. Neulo lopuksi kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 9 - 10 s.
Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, päättele langanpäät.
Neulo toinen sukka samoin.

Mallisukat neulottu Novita Woolista 3 mm puikoilla.


Tuo ohje on siis perussukkiin, mutta meijän mummo neuloi Nallea paksummasta paksummasta langasta (7-veljestä?) meidän esikoiselle nuo pitkät putkisukat. Nämä on niin pitkät, että vaikka sukka oli kaksinkerroin pienen vauvan koko jalka mahtui sisään (siis nivusiin asti) ja yksinkertaisena meni reilun vuoden ikään saakka. Todella kätevä ja lämmin, varsinkin kun meillä molemmat lapset on syntyneet talvella.


Nämä keltaiset sukat ovat ensimmäinen pari ja ainakin muutaman muun ehdin varmasti neuloa ennen tammikuun loppua, sen verran pienistä sukista on kuitenkin kysymys. Sen sata sukkaa -Facebook tapahtumasta löytyy lisätietoa ja mm. tiedot siitä mihin valmiit sukat voi toimittaa. Neulomisen iloa!

-Marlee-

5 kommenttia:

 1. Minkä mittaiset siis nuo harmaat mummosi neulomat on? Ajattelin neuloa muutamat lyhyemmät ja muutamat pidemmät meidän tulevalle talvivauvalle, jotta edes osa menisi myös seuraavana talvena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sukat on noin 34 cm pitkät. Ja laskin, että varressa silmukoita on jopa 48! Menisivät siis vaikka minun jalkaani :D Mutta sukkien alle mahtuikin sitten hyvin villahousut ja joustinneuleen ansioista pysyivät kuitenkin jalassa. Mukavia neulontahetkiä ja onnellista odotusta sinulle! :)

   Poista
 2. miten tapahtuu siirto vas, kolmen krs jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallineule:
   1.-3. krs: *2 o, 2 n* (tällä alussa resoria 2 cm)
   4.-6. krs: *1 n, 2 o, 1 n*
   7.-9. krs: *2 n, 2 o*
   10.-12. krs: *1 o, 2 n, 1 o*
   Toista krs:a 1-12.

   Toivottavasti tuo selvensi asiaa, kysy vaan jos kaipaat vielä neuvoja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!