26.1.2016

Lahjat vauvalle ja isoveikalle merinosta


Sain eilen viestin ystävältäni, että paketti oli tullut perille, joten voin esitellä nämäkin ihanuudet täällä! Ompelin rakkaiden ystävien vauvalle lahjaksi tumput ja Baby Bootsit Irinka itseteossa -blogin kaavalla ja ohjeella. Irinkan kaava ja ohje olivat tosi hyvät ja selkeät ja tossuista tuli tosi suloiset! Tossujen päällinen on Käpysen ihanaa solmu merinovillaa, vuorina valkoinen fleece ja tähtinepparit myös Käpyseltä. Tumppujen kaava on ihan omasta piästä. Päällikangas solmua, vuorina yksivärinen merinovilla ja keltaiset resorit Jyväskylän kangaskaupasta.


Sen lisäksi, että maailmaan syntyi ihana vauva, niin samalla eräästä pienestä pojasta tuli isoveli. Ja koska hänelläkin oli synttärit alkuvuodesta, ompelin Solmusta vielä pipon hänellekin. Pipot teen usein (tällä) Pikkupiltin ohjeella, (esim. nämä pipot viime keväältä). Helppo ja nopea malli, jossa pipon yläosa taitellaan ja yksi sauma riittää. Parasta kangasta tähän pipoon on trikoo tai muu ohuehko/laskeutuva kangas, mutta joustofroteestakin olen saanut onnistumaan hyvin. Ohjeesta poiketen teen pipot aina kaksinkertaisesta kankaasta.


Nyt on aika pitkälti tuo solmu-kangas saksittu, kun tein siitä vielä itsellenikin pipon (siitä lisää myöhemmin). Noin ihanien kankaiden kanssa vaarana on hillota kangasta loputtomiin, joten olenkin ylpeä itsestäni, että kerrankin pystyin käyttämään koko kankaan parin päivän sisällä! Tätä voisi harrastaa useamminkin, niin saisi lisää tilaa kangashyllyyn (ja "luvan" tilata taas lisää kangasta).

-Marlee-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!