26.1.2014

KauluritNeuloin lapsille kaulurit, jotka puetaan toppapuvun päälle. Niiden neulominen venyi ja venyi, kun syksy vaan jatkui ja jatkui. Lopulta kaulurit valmistuivat sopivasti pakkasten alkaessa (kivemmat napit vain on edelleen hakusessa). Kaulurit kiinnitetään napeilla, joten pukeminen on kätevää. Yläreunasta neule on kaksinkerroin noin 3-4 cm matkalta, taitteelta voi tarpeen tullen nostaa kauluria kasvojen suojaksi. Kauluri valmistui paksun langan ansiosta nopeasti, kahdessa (arki)päivässä.Lankana Dropsin Nepal (65% villaa, 35% alpakkaa). Pienempään kauluriin riitti nippanappa 50 g lankaa, kun napinläpi-lenksut virkkasin muusta langasta. Isompaan meni arviolta 60 g.
Puikot nro 5.
Tiheys: 3 o, 3 n joustinta 15 s = 10 cm.
Koot: 1-2 v ja [3-4 v]. (Huom! koot arvio, omat lapset 1-v ja 3-v)
Kaulureiden korkeus 16 [17] cm, leveys ylhäältä 50 [58] cm ja alhaalta 72 [84] cm.

Ohje:
Luo 75 s [87 s].
Neule nurjalla: 3 o, *3 n, 3 o* toista 11 [13] kertaa, 3 n, 3 o.
Neule oikealla puolella: 3 o, *3 o, 3 n* toista 11 [13] kertaa, 6 o.
Molemmissa reunoissa neulotaan siis 3 reunimmaista silmukkaa ainaoikein ja keskellä joustinneuletta. Toista näitä kahta kerrosta.

Kun kappaleen korkeus on 12 cm, aloita lisäykset: lisää 1 s jokaisessa nurjassa raidassa (oikealla puolella nurjana näkyvä raita!) nostamalla edellisen kierroksen silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulo se kiertäen nurin/oikein. Tee lisäys yhteensä kolme kertaa joka 3. krs [joka 4. krs] = 108 [126] s. Neulo vielä 2 krs normaalisti ja päättele silmukat löyhästi.

Aluksi tarkoituksenani oli neuloa tästä levennysosasta pidempi, niin että se olisi peittänyt lapsen hartiat, mutta pienempää kauluria neuloessani lanka loppui kesken. Lopulta tämä olikin todella toimiva ratkaisu, joten tein isommastakin kaulurista lyheyen.

Lopuksi toiseen reunaan virkataan kjs-ketjuilla napeille napinläpi-lenksut ja ommellaan napit toiseen päähän.-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!