22.1.2014

Virkattu kylpylelupussiVirkkasin lasten kylpyleluille pussin. Siitä tuli vähän odotettua pienempi, muovinaru ei tietenkään jousta niin kuin puuvillalanka. Onneksi se on juuri sopivan kokoinen nykyiselle lelumäärälle, täytyy virkata isompi jahka lelujen määrä kasvaa.

Pussi on 40 cm korkea ja ympärysmitta on 46 cm. Virkkasin pussin rautakaupasta ostetusta 2 mm linjanarusta 3,5 koukulla.

Ohje:
Virkkaa 7 kjs ja sulje renkaaksi ps:lla.
1. krs: virkkaa renkaaseen 14 ks, sulje krs ps:lla.
2. krs: *virkkaa 8 kjs, kiinnitä edellisen krs:n kiinteään silmukkaan ks:lla*, toista yhteensä 13 kertaa. Krs:n viimeinen kaari tehdään näin: virkkaa 4 kjs ja 1 pitkäpylväs. Näin seuraavan kierroksen aloitus tulee keskelle kjs-kaarta. Työhön tulee 14 kjs-kaarta.
3. krs: *virkkaa 8 kjs, kiinnitä ed. krs:n kjs-kaareen ks:lla*, toista 13 kertaa. Virkkaa lopuksi 4 kjs ja 1 pitkäpylväs.
Virkkaa loput krs:t kuten 3. krs, kunnes työ on halutun korkuinen.

Virkkaa sitten *5 kjs, 3 ks edellisen krs:n kjs-kaareen*, toista näin loppu krs. Virkkaa krs:n loppuun 5 kjs ja yhdistä ps:lla kierroksen ensimmäisen kjs-kaaren alkuun. (Yläreuna jää vähän löysäksi, mutta koska naru ei jousta, siitä tulisi muuten aika ahdas.)
Virkkaa vielä kierros kiinteitä silmukoita: *5 ks kjs-kaareen, 3 ks ed. krs kiinteisiin silmukoihin*.

Virkkaa lopuksi ketjusilmukoita ripustuslenkiksi. Mie tein vain yhden lenkin, joka on 33 cm pitkä. Yhdistin sen ps:lla yläreunaan työn vastakkaisella puolella. Vahvistin ripustuslenkkiä virkkaamalla piilosilmukoita kjs:den nurjalle puolelle (kts huono kuva alla).


Ripustuslenkin "oikea puoli" valmiina
(Näyttääpäs naru joka kuvassa eri väriseltä! Valoitus muuttaa paljon... Kyseessä siis pirtsakka neonvihreä naru :D)

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!