25.1.2014

Talven ukko, lumiukko
Askarreltiin lapsen kanssa hauskat lumiukot koristeeksi sekä lumiukkokortti.

Lumiukkojen vartaloa varten leikataan erikokoisia ympyröitä vanulevystä (käytin vanhan, muhkuraiseksi menneen tyynyn sisusta. Tuli kivasti eri paksuisia levyjä!) Pujotin langan ensin helmen läpi ja solmin langan pään. Sitten pujotin langan vanuympyröiden keskeltä ja kokosin vartalon ja pään. Vanulevyjen väliin olisi voinut laittaa valkoisia helmiäkin, mutta niitä meillä ei ollut.

Toisen ukon kaulaliina on paksua neulelankaa, toisen leikkasin askarteluhuovasta. Porkkananenä on tötterölle käärittyä paperia ja silmät ja napit leikkasin tai tein rei'ittimellä. Nenä, silmät ja napit liimattiin kiinni. Mustaa hattua varten leikkasin kartongista ympyrän ja suorakaiteen mallisen palan, jonka alareunaan leikkasin "väkäset". Suorakaiteen liimasin renkaaksi, taivutin väkäset renkaan sisälle päin ja liimasin sen väkäsistä kiinni ympyräpalaan. Toinen hattu on tehty pyöreästä kartongista ja paperisesta muffinivuuasta. Vielä lanka kartonkipyörylöiden ja muffinivuuan läpi ja lumiukot voikin ripustaa ikkunaan tai seinälle.


Korttia varten liimattiin vanusta pyörylät kartongille, askarteluhuovasta kaulaliina ja napit liimattiin silmiksi ja napeiksi. Porkkana ja hattu ovat kartongista. Hatun lieristä leikkasin pitkän ja käänsin päistä taitteelle. Näin hatun sai liimattua helposti ja hatun yläosa jäi kivasti irti taustakartongista. (kts. kuva alla)

Lisää kuvateksti

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!